impian

impian saya.01. KAHWIN.
alhamdulillah. tiada puji selain dari Allah. akhirnya saya sudah sah menjadi isteri kepada suami tercinta. tapayah lagi angan-angan. rezeki anak belum ada, tapi insha Allah pasti ada. takisah la berapa dibagi saya terima. hehe.

2. KERJA.
sebelum ini memang sudah bekerja, tapi kemudian ambil keputusan berhenti sebab sambung belajar lagi. bukan sebab kerja tabaik ye. hanya perlu study kuat-kuat dan harap kerja posting tempat dekat-dekat saja. eh, posting? insha Allah ada.


3. RUMAH DAN KERETA.
murah rezeki tahun tahun lepas. akhirnya sudah memiliki kereta sendiri. takisah la brand apa janji boleh bawa jalan-jalan kan. rumah insha Allah tahun depan siap, memang tasabar mahu deco-deco sendiri sebab rumah sewa sekarang taboleh deco ikut sukati. ngehh.

4. BUSINESS.
sudah mula memikirkan ini sejak berkahwin dan memang pernah buat sikit-sikit masa zaman bujang. suami sudah bagi green light jadi insha Allah, kalau murah rezeki mungkin kembali aktif berbisnis macam dulu.


5. UMRAH dan HAJI.
impian dari zaman kanak-kanak lagi. siapa tamahu tunaikan rukun Islam terakhir ini kan? insha Allah kumpul duit banyak banyak dan akan ke sana. semoga Allah panjangkan usia kami dan sempat ke sana. amiin.


6. BULAN MADU.
kalau sebut tempat bulan madu pilihan, ada 3 saja tempat yang menjadi impian. satu korea. dua paris. tiga london. insha Allah murah rezeki akan pergi. pasti.


7. PANDAI MASAK.
impian saya sebagai seorang isteri. alangkah bertuah kalau saya mampu jadi tukang masak yang hebat. *ok, mula pasang angan-angan.